Reinigen
pannendaken

Reinigen Pannendaken

Is uw pannendak begroeid met mos?
Loopt het regenwater niet goed weg?
Wilt u uw dak er weer als nieuw laten uitzien?
Het reinigen van pannendaken behoort tot onze expertise.

Na een professionele reiniging van de dakpannen oogt uw dak weer als nieuw. Kies voor het reinigen van uw pannendak altijd voor een professioneel bedrijf, zodat het op de juiste wijze gebeurt. Bij De Dakkoning zijn we in het bezit van de juiste materialen en kennis om de klus te klaren. Bent u benieuwd naar onze exacte werkwijze of de prijs van het laten reinigen van uw dak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Stappenplan Reinigen Pannendaken

Stap 1: De inspectie. Tijdens een dakinspectie controleren we de huidige staat van uw pannendak.
Stap 2: De reiniging. Met een hogedrukspuit en dakpannen-reinigingsmiddel wordt het mos door ons van de pannen gespoten. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier, zodat de dakpannen niet verschuiven.
Stap 3: De desinfectie. Na het reinigen van het dak is het tijd voor de volgende stap; het aanbrengen van een desinfecterend middel dat ervoor zorgt dat achtergebleven schimmels en mossen alsnog worden gedood.
Stap 4: Optioneel: Aanbrengen van een coating. Het is mogelijk om een coating op de pannen te laten aanbrengen. Met deze beschermlaag is het dak beter bestand tegen vervuiling en nieuwe mosvorming.

Waarom Pannendak Reinigen

Wanneer u uw dak op de juiste wijze onderhoudt, verlengt u de levensduur. Een bemost dak hoeft geen problemen op te leveren, maar kan op de lange termijn uit de hand lopen. Bij een grote hoeveelheid mos bestaat het risico dat er te veel vocht wordt vastgehouden en dat kan, in combinatie met vorst, voor gebarsten dakpannen zorgen. Kies er daarom voor uw pannendak tijdig te laten reinigen en voorkom kostbare problemen in de toekomst.

Meer Informatie 

Zou u graag meer te weten komen over het laten reinigen van uw pannendak? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten, zoals het maken van een daklekkage, gootreparatie, schoorsteenrenovatie of verhelpen van stormschade? Neem dan contact met ons op. We geven u op basis van uw persoonlijke situatie graag een vrijblijvend advies.